TERCI DE OVĂZ (PORRIDGE) CU UNT DE ARAHIDE ȘI fructe de pădure
Pentru un mic dejun sanătos și hrănitor este
nevoie doar de câteva ingrediente și puțină imaginație. Spun imaginație pentru
că pe lângă ovăz, care este ingredientul de bază, putem adăuga altele în
funcție de preferințe sau de ingredientele pe care le aveți la îndemână. Eu
spre exemplu, prefer să adaug ovăzul în lapte de migdale, dar este perfect în
orice fel de lapte, sau acesta poate fi preparat chiar cu apă.
Fulgii de ovăz au un indice glicemic mic, deci vestea bună e că nu îngraşă, ţin de foame o perioadă lungă de timp, stimulează digestia și combinat cu fructele preferate aduce o savoare și un plus de energie menite să ne țină în formă până la ora prânzului.
Terciul de ovăz este un mic dejun tradițional
englezesc, acesta purtând denumirea de porridge
și este nelipsit din meniul lor. Copiii îl adoră, iar eu nu mă pot lipsi de el,
așa că acesta constituie micul meu dejun de cele mai multe ori. Dacă vă doriți să încercați acest fel delicios,
las mai jos rețeta.
Ingrediente
500 ml lapte de migdale (sau orice alta varianta)
· 120 g de
fulgi de ovăz fini
·
un
praf de sare
·
fructe
de pădure ( eu folosesc congelate), sau felii de banană
·
fructe
confiate
·
unt
de arahide
·
cacao
·
scorţişoară
după gust
·
Mod de preparare
Se
pune laptele la fiert împreuna cu sarea. Când laptele începe să se umfle, se adaugă
fulgii de ovăz şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când cu
o lingură de lemn. Când se mai îngroașă
puțin și ajunge la consistenţa dorită,
se adaugă untul de arahide, apoi se ia
de pe foc şi se repartizează în castroane.
Se pun deasupra cacaoa, scorțișoara,
fructele confiate și fructele de pădure. Se poate îndulci după gust cu miere
sau sirop de agave.
Poftă buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu