REŢETELE
BUNICII PENTRU UN TEN STRĂLUCITOR
Ingredientele
pe care le avem în bucătărie fac minuni nu doar atunci când sunt gătite. Ele vin în ajutor când sunt utilizate în scop estetic fiind încorporate în măştile pe
care le putem face singure acasă. Iată două măşti pentru ten, cu ingrediente
din bucătărie, utilizate şi verificate de pe vremea bunicii.
Mască cu drojdie de bere
Zdrobeşte cu o lingură de lemn 30 de grame de drojdie de bere proaspătă într-un
pahar sau o ceaşcă. Încălzeşte într-o linguriţă câteva picături de miere, pe
care le amesteci apoi cu drojdia, adăugându-le treptat pentru a se amesteca
bine. Pentru tenul uscat se pot adăuga 3-4 picături de ulei de măsline.
Se aplică acest amestec pe faţă şi gât, întinzând bine cu degetele. În timp ce
ai masca pe faţă, nu vorbi, nu râde, ci păstrează o poziţie cât mai relaxată.
După 15-20 de minute înlătură masca cu apă călduţă.
Această mască are efect puternic de împrospătare şi tonifiere a tenului şi
poate fi utilizată la distanţă de o săptămână.
Mască
cu brânză de vaci
Este ştiut faptul că produsele lactate sunt extrem de eficiente atunci când
vorbim de tratamente de înfrumuseţare, iar această mască cu brânză de vaci este
absolut minunată pentru ten.
Se iau 2 linguri de brânză de vaci, se amestecă bine într-o ceşcuţă până devine
asemenea unei creme, apoi se adaugă un gălbenuş de ou şi câteva picături de apă
oxigenată. Amestecul rezultat trebuie să aibă o densitate potrivită, nici prea
groasă, dar nici să nu curgă.
Aplică acest amestec pe faţă şi gât pentru 10-15 minute, după care clăteşte
bine cu apă călduţă. Masca refrişează pielea şi o albeşte, tenul capătă astfel un aspect
strălucitor.
Hidratarea
organismului este importantă pentru ten, astfel că un consum optim de apă este
indicat pentru orice vârstă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu