Briose cu afine – pufoase si aromate
Afinele sunt fructe cu adevarat bogate in nutrienti, destul de greu de gasit in afara sezonului asa ca atunci cand sunt pe piata fac stoc in congelator. Le adaug in diferite retete: in iaurt, peste cerealele de dimineata, le consum intre mese pe post de gustare, insa azi am facut briose pufoase cu afine. Minunate!
3 oua mari
5 linguri de zahar brun
un praf de sare
1 plic zahar vanilat
50 g ulei
150 g faina
300 g afine
Mod de preparare:
Intr-un castron se sparg ouale intregi. Se adauga zaharul brun şi zaharul vanilat, un praf de sare si se mixeaza la viteza mare pana ce consistenta devine spumoasa. Adaugam uleiul si mixam cat sa se incorporeze, adaugam faina cernuta si omogenizam delicat cu spatula cu miscari largi de sus in jos. Adaugam afinele spalate, insa pastram cateva pentru ornat. Umplem cu grija formele de briose, decoram cu afinele pastrate si dam la cuptor la o temperatura mediu aprox 20 min.
Au dispàrut imediat!
Comentarii
Trimiteți un comentariu