Emil Boc - omul, politicianul, partenerul de nădejde pentru mediul de afaceri din Cluj
Am avut ocazia să descopăr zilele aceastea la evenimentul de la Cluj despre care v-am mai vorbit în articolele anterioare, un altfel de Emil Boc. Altfel decât îl vedem la televizor, un Emil Boc iubit de oamenii din Cluj, un Emil Boc atent la nevoile cetățenilor și nu în ultimul rând, un politician interesat de orașul său. Nu vreau să fac politică aici. Sper să nu mă judecați!
Orașul Cluj-Napoca este un oraș puternic din punct de vedere economic, un puternic Centru Universitar și Cultural, care îi va aduce Cluj-ului statutul de Capitală Europeană a Culturii după ce deja a dobândit pentru 2015 statutul de Capitală Europeană a Tineretului.
În fața unei audiențe elegante, inteligente și cultivate, Emil Boc a fost destul de emoționat, însă a ținut un discurs complet, fiind aplaudat de prezența numeroasă din sală. E drept că în sală erau în majoritate femei, evenimentul fiind creat special pentru femeile de afaceri, dar nu cred că femeile prezente în sală au făcut o pasiune pentru Emil Boc. Nu, nu a fost așa ca la spectacolele acelea în care femeile apaludă bărbații în preajma zilei de 8 Martie. Au fost aplauze de mulțumire și de recunoștință pentru modul în care Emil Boc sprijină mediul de afaceri din Cluj, apaluze sincere și am observat o bună comunicare între aceste două părți. Asta e de bine!
Așadar, discursul său a sunat astfel:
„Sunt unul dintre aceia care crede că fără economie, fără investiții și fără locuri de muncă o societate nu poate exista și funcționa normal! Spus în termeni populari, înainte de a împărți ceva trebuie să produci ceva. La fel și la nivel societal, un guvern sau o administrație locală nu poate face solidaritate sau protecție socială dacă nu produce.Recunosc că este destul de greu să convingi politicienii din ziua de azi de acest lucru, pentru că o asemenea idee nu aduce voturi, iar politicienii se orientează către politici care aduc voturi, iar politicile care pun accent pe muncă în primul rând și nu pe întins mâna, nu aduc atât de mlte voturi. De aceea, cu atât mai mult apreciez pe cei care în societatea aceasta, femei și bărbați, bărbați și femei, produc!
Știu ce înseamnă să nu ai zile liniștite, să ai nopți nedormite, concedii nefăcute, pentru că nu poți plăti salarii, pentru că un client nu își respectă contractul, sunt lucruri pe care dumneavoastră le trăiți.
Apreciez efortul de business, efortul finaciar și de natură familiară pe care îl faceți pentru ca o afacere să meargă, să se mențină și să genereze locuri de muncă, pentru că altfel nu am putea să răzbim ca și națiune, ca și țară ca și comunitate locală sau națională.
Fără muncă, fără investiții și fără cultură nici personal și nici ca societate nu vom putea să reușim!”
Legat de afirmația conform căreia „Femeile de afaceri reușesc mai bine decât barbații!”, Emil Boc a precizat că nu este întru totul deacord cu aceasta, deși majoritatea consilierilor săi sunt femei. A subliniat însă, rolul de model pe care femeia îl are în societate, efortul suplimentar pe care femeile îl face pentru a reuși, recunoscând că societatea din ziua de azi mai are încă prejudecăți.
„Aveți incredere în dumneavoastră!”, a spus Emil Boc în finalul discursului.
Comentarii
Trimiteți un comentariu