În
răceală, acționează
asupra plămânilor, stomacului și splinei. O rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă
și fiartă în 250 ml apă, timp de 10 minute, produce un ceai cu efecte
remarcabile. Ceaiul de ghimbir este un
calmant ideal în inflamațiile gâtului,
sinuzite, răgușeală, febră, eliminare de mucozități și congestii respiratorii.
Indigestia
poate fi tratată dacă
mâncați căteva bucățele de tulpină de ghimbir proaspăt. Este calmant pentru
durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele, dă poftă de mâncare,
neutralizează toxinele, în vreme ce o cană de suc din aceeași parte a plantei
vă poate scăpa de un sughiț rebel, greață sau vomă, ori chiar de o toxiinfecție
alimentară.
Ghimbirul
este folosit, adesea, ca antidot în caz de rău de mare.
Este întrebuințat cu efect pentru combaterea răului de altitudine, de mașină, de mișcare de
rotație. Ghimbirul acționează și
împotriva stărilor de vomă, grețurilor,
deranjamentelor stomacale sau intestinale. În caz de greață, se ține în gură,
sub limbă, o bucățică de rădăcină de ghimbir. Senzația de greață și vomă va
dispărea imediat.
Astmul
se poate ține
sub control cu tinctură de ghimbir care eliberează plămânul de secreții. O
cantitate de 1 - 1.5 g de praf de rădăcină de ghimbir, luat de 3 ori pe zi,
înainte de masă, înlătură durerile de cap de natură nevralgică și spastică,
grețurile și voma (la femeile însărcinate), ajuta în ameliorarea bronșitei și a
astmul bronșic.
Sucul
din rădăcină de ghimbir și lămâie cu puțină
miere de albine este o băutură excelentă pentru orice moment al zilei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu