Treceți la conținutul principal

Am sperat, mi-am dorit, am încercat!


Am încercat să-mi reclădesc un drum de la care am deviat la un moment dat, sau căruia nu i-am dat importanta cuvenită. Pur și simplu, m-am trezit într-o bună zi, că trebuie să o iau de la capăt. Nu a fost ușor, însă am găsit un domeniu drăguț pe care l-am îndrăgit imediat. Și cel mai important lucru, oameni dispuși să împărtășească din experiența lor. Am reușit într-un fel să învăț în doi ani, mai multe decât am învățat în 30. Am lucrat efectiv, practic, fără prea multă teorie și cred că a fost mult mai bine. 

Am cunoscut în această perioadă oameni care într-un fel par atunci când nu ai de-a face cu ei și altfel sunt când ajungi să-i cunoști. Unii mi-au plăcut încă de la prima întâlnire, alții doar au afișat o imagine, falsă de cele mai multe ori.
Eu nu m-am împiedicat însă niciodată de felul de a fi al oamenilor și nici nu am judecat acest lucru. Pur și simplu, lucrurile care nu țin în mod direct de mine, nici nu mă interesează. 

Am știut mereu că fiind la început de drum nu voi război foarte ușor. Am fost sinceră, serioasă, mereu săritoare și interesată de tot ce era nou în domeniul respectiv .
Unele lucruri le-am prins din zbor, altele mi-au fost explicate punctual și poate încă multe altele nici nu le-am aflat .


De ce să nu recunosc, am sperat tot timpul că poate într-o zi voi reuși. Când spun voi reuși, m-ă refer la acea împlinire pe care ți-o aduce la un moment dat munca pe care o faci. E minunat să poți să faci lucruri pentru care să nu pretinzi nimic, voluntariat, practică, stagiu, indiferent cum o numești, munca pe care o dăruiești  cuiva, te ajută și pe tine fără să vrei. Pentru că devii cu fiecare zi mai bun în ceea ce faci. Muncind, exersând. 


Dar ce te faci, când ajungi să nu mai poți munci doar pentru binele altora. Când trebuie să ai și tu satisfacția propriei tale munci. Ce te faci, când ajungi la concluzia că nu mai poți susține orele de pregătire ale copiilor, cursurile pe care le frecventează, taberele în care ar trebui sa meargă cu colegii?  Ce faci când îți dai seama că ai uitat să mai privești la propria ta viața ? Mai concret, când ajungi la fundul sacului? Ce faci atunci? 


Sigur, speri că poate vei primi și tu la rândul tău ajutor. Normal, moral și corect, așa este. Însă nu se întâmplă așa întotdeauna. Unora, pur și simplu nu le e dat să răzbată.
Cam așa a fost și acum. S-a mai închis un drum. Sau poate că nu am reușit eu să găsesc cărarea pentru a ajunge unde trebuie. Pentru că în tot acest timp, am mers de una singură pe drum și m-am rătăcit. 


Din nou, o voi lua de la capăt, alt domeniu, altă experiența, alte speranțe și poate că la final voi striga Evrikaaaa!

Comentarii

  1. Hey, cineva spunea ca viata nu e facuta sa contempli o mocirla. Asadar punct si de la capat, indiferent in viata cate puncte vei fi nevoita sa pui. Din pacate, sau nu, viata nu e numai un sirag de bucurii si impliniri. Dar intotdeauna dupa o ”noapte” asa lunga vei vedea soarele mai stralucitor. Trebuie doar sa crezi ca intr-o buna zi va straluci asa cum vrei tu, pe strada care vrei tu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Gala Premiilor Radar de Media ediția primăvara 2014 și-a desemnat câștigătorii

Miercuri, 19 martie 2014, la Ambasad’Or Events & Leisure a avut loc cel mai important eveniment media al sezonului. Gala Premiilor Radar de Media, ediția primăvară 2014, și-a desemnat câștigătorii  într-un super show plin de culoare.   În cadrul Galei au fost  premiați 15 câștigători care au fost desemnați prin vot direct exclusiv de publicul cititor din mediul online. Radar de Media a acordat și 5 premii speciale, unor vedete, pentru aportul adus în rândul media. Campania de selecție și votare a debutat la începutul anului cu prima fază de votare, în care cititorii au putut să propună nominalizări pentru cele 15 categorii participante, structurate pe 3 domenii : televiziune, all media și showbiz. Iată cei 15 câștigători aleși de publicul cititor:   DOMENIU TELEVIZIUNE 1. CEL MAI BUN SHOW DE DIVERTISMENT (emisiune cu frecvență săptămânală) VOCEA ROMANIEI , PRO TV 2. CEA MAI BUNA EMISIUNE (emisiune cu frecvență zilnică) LA MA...

„Prețul succesului”

  „Averea, notorietatea, poziția și puterea    nu sunt deloc măsuri ale succesului” H.G.WELLS Vorbeam zilele acestea cu o prietenă, stând la o cafea, despre succe s. Sunt redactor colaborator la un ziar local și trebuia să merg să iau un interviu unei doamne care a reușit în carieră, lucru despre care am discutat puțin.  Pentru o clipă, m-am gândit că a fost pur și simplu norocoasă, dar cunoscând-o, știam câtă muncă stă în spatele acestei reușite. „Norocul și-l face omul cu mâna lui!” Sunt sigură de asta. Doar cu noroc, nu poți să obții succesul! Succesul este acel  lucru pe care îl obții atunci când atingi un target pe care ți l-ai stabilit. Și cum poți să atingi un target stabilit, dacă nu prin multă muncă, determinare, ambiție și nu în ultimul rând pasiune.   Pasiunea în muncă este foarte importantă. Atunci când faci un lucru cu plăcere, nu poți să mai spui că ai făcut sacrificii, că ai renunțat la lucruri, că ai făcut un efort...
  5 MOTIVE PENTRU CARE MERITĂ SĂ FACI SPORT         De cele mai multe ori alegem să mergem la sală pentru a face mișcare atunci când ne dorim să scăpăm de câteva kilograme în plus, însă exercițiul fizic efectuat în mod regulat are numeroase beneficii, iar mișcarea în aer liber este de preferat. Eu aleg să fac mișcare în aer liber, ori de câte ori îmi permite vremea, în restul timpului am un abonament la sala de fitness.       Am ales 5 motive pentru care să nu renunțați la mișcare, 5 beneficii care merită luate în calcul la orice vârstă. 1. Exercițiile fizice efectuate cu regularitate ne îmbunătățesc stare de spirit! În timpul exercițiilor fizice sunt stimulați o serie de centri nervoși ai creerului, ceea ce produce o relaxare a întregului organism. De asemenea, sportul ne ajută să avem un corp armonios, lucru care va îmbunătăți imaginea de sine și încrederea în forțele proprii. Exercițiul fizic reduce stările de anx...